Eläkkeen maksaminen ulkomaille

Keva voi maksaa Suomesta ansaitsemasi työeläkkeen suomalaiselle tai ulkomaiselle pankkitilille. Sillä ei ole merkitystä, minkä maan kansalaisuus sinulla on.

Ulkomailla pysyvästi asuvan eläkkeen verotus

Ulkomailla asuvien suomalaisia eläkkeitä verotetaan samalla tavalla kuin Suomessa asuvien eläkkeitä. Veroprosentti, vähennykset ja veroilmoitusmenettely ovat samanlaiset kuin Suomessa asuvilla. Kansalaisuus sekä Suomen ja asuinvaltion välinen verosopimus saattavat kuitenkin vaikuttaa ennakonpidätyksen määrään.

Jos olet asunut ulkomailla yli kolme vuotta, Keva hakee puolestasi eläkettä varten ennakonpidätystiedon eläkkeen alkaessa.

Lue lisää Suomen eläkkeen verotuksesta ulkomailla vero.fi-sivulta:

Ilmoita ulkomainen pankkitilisi verkossa tai kirjallisesti

Jos haluat, että eläkkeesi maksetaan ulkomaiselle pankkitilille, ilmoita Kevaan:

  • ulkomaisen pankin antama kansainvälinen IBAN-tilinumero ja BIC-koodi
  • pankin nimi, osoite ja muut maksuyhteystiedot tarkasti, jos eläkkeesi maksetaan EU/ETA -alueen ulkopuolisiin maihin, jotta voimme varmistua maksun perille menosta ulkomaiseen pankkiin.

Ilmoita edellä mainitut tiedot Kevaan joko Omat eläketietosi -palvelussa tai kirjallisesti. Katso tarkemmat ohjeet, miten ilmoitat pankkitilistä:

Ulkomailla asuvien asumisilmoitus

Jos asut pysyvästi ulkomailla, sinun pitää ilmoittaa osoitetietosi Kevaan kerran vuodessa. Ilmoitus on tehtävä, vaikka osoitteesi ei olisi muuttunut vuoden aikana.

Lähetämme kaikille ulkomailla asuville asumisilmoituksen porrastetusti vuoden mittaan.

Voit tehdä sähköisesti ilmoituksen jo ennen kuin olet saanut Kevasta kirjeen, tässä tapauksessa emme lähetä sinulle enää kirjettä.

Helpoiten ilmoitat osoitetietosi Omat eläketietosi -palvelussa:

  • siirry Omat eläketietosi -palvelussa Asumisilmoitus-sivulle
  • sivulla voit joko lähettää tiedon mahdollisesta uudesta osoitteestasi tai vahvistaa vanhat osoitetietosi.

Jos et voi käyttää Omat eläketietosi -palvelua, ilmoita osoitetietosi palauttamalla saamasi asumisilmoituksen lomakeosa allekirjoitettuna Kevaan.

Jos emme saa asumisilmoitustasi määräaikaan mennessä, eläkkeen maksaminen voidaan keskeyttää siihen saakka, kunnes ilmoitus on tullut.

Eläkkeen hakeminen ja ulkomaat

Jos etsit ohjetta, miten hakea eläkettä, kun olet työskennellyt ulkomailla tai asut nyt ulkomailla, mutta olet ansainnut eläkkeen Suomesta, siirry sivulle

Eläkkeensaajan sosiaaliturva

Lue myös eläkkeensaajan sosiaaliturvasta ulkomailla Kela.fi sivulta