Eläkkeensaajalle

Tietoa työskentelystä eläkkeellä, eläkkeen maksupäivistä, verotuksesta ja työeläkekortista.

Tältä sivulta löydät:

''Eläkkeen verotus Eläkkeen verotus ''Omat eläketietosi Omat eläketietosi ''Eläkkeen maksupäivät Eläkkeen maksupäivät
''Uuden eläkeläisen muistilista Uuden eläkeläisen muistilista ''Työeläkekortti Työeläkekortti ''Eläke ja ulkomaat Eläke ja ulkomaat

Omat eläketietosi -palvelu

Katso oman eläkkeesi maksutiedot, kuten eläkkeen brutto- ja nettomäärä, veroprosentti ja tilinumero. Korota veroprosenttiasi, muuta tilinumeroasi tai tilaa todistus eläkkeesi määrästä.

Seuraava eläkkeen maksupäivä

Kunnat ja hyvinvointialueet

Ma 3. huhtikuu

Kelan henkilöstö, kirkko ja Suomen Pankki

Ma 3. huhtikuu

Valtio

To 20. huhtikuu
Uuden eläkeläisen muistilista

Uuden eläkeläisen muistilista

Oletko siirtymässä eläkkeelle? Uuden eläkeläisen muistilistasta katsot kootusti eläkkeelle lähtemiseen liittyvät asiat, jotka sinun kannattaa selvittää ja suunnitella.

Kohti uutta elämänvaihetta

Vanhuuseläkeaikaan kannattaa varautua ajoissa, sillä se on iso muutos, joka vaikuttaa myös talouteesi. Eläkkeen kertymistä kannattaa seurata jo hyvissä ajoin ennen eläkeikää sekä laskea tulevan eläkkeen määrää eläkelaskureilla.

Työeläkekortilla alennusta eri palveluista 

Voit saada eläkeläisalennuksiin oikeuttavan työeläkekortin, jos olet siirtynyt työstä pysyvästi eläkkeelle. Mahdollisia eläkeläisalennuksia kannattaa tiedustella liikkeissä asioidessa. 

Eläkkeen maksaminen ulkomaille

Keva voi maksaa Suomesta ansaitsemasi työeläkkeen suomalaiselle tai ulkomaiselle pankkitilille. Sillä ei ole merkitystä, minkä maan kansalaisuus sinulla on.