Oppimisympäristöstä saat laadukkaat sisällöt itsenäiseen verkko-opiskeluun – niin strategiseen työkykyjohtamiseen kuin organisaation työhyvinvoinnin kehittämiseen. Oppimismateriaali on käytössäsi ajasta ja paikasta riippumatta silloin, kun sinulle sopii.
- Kenelle? Oppimiskokonaisuudet on suunniteltu erityisesti esihenkilöiden, henkilöstöhallinnon ja johdon tarpeisiin.
- Mitä saat? Oppimismateriaalien avulla saat tukea ja työkaluja henkilöstön työkyvyn kehittämiseen, työhyvinvoinnin ylläpitämiseen ja esihenkilöiden kouluttamiseen. Oppimiskokonaisuudet on rakennettu tiiviiksi ja monet niistä on mahdollista suorittaa joustavasti työpäivän lomassa.
- Vinkki! Parhaan hyödyn saat, kun varaat sisältöihin perehtymisen lisäksi riittävästi aikaa myös keskusteluihin ja yhteiseen pohdintaan työpaikallanne.
Näin saat Oppimisympäristön käyttöösi - katso video!
Saat Oppimisympäristön käyttöönne tilaamalla tunnukset työnantajan verkkopalvelussa. Voit tilata käyttöoikeuden kenelle tahansa organisaatiossanne – esimerkiksi kaikille esihenkilöille.
Käyttöoikeus on voimassa 365 päivää tilaushetkestä ja sen voi uusia. Oppimisympäristöä voi käyttää kaikilla päätelaitteilla, myös mobiilisti.
- Tilaa tunnukset Oppimisympäristöön työnantajan verkkopalvelussa: Työnantajan verkkopalvelun kirjautumissivu
Vinkki: Kun tunnukset on luotu, voit käyttää myös Office 365 -kirjautumista (jos organisaatiollanne on Office 365 käytössä), tällöin et tarvitse erillistä käyttäjätunnusta tai salasanaa Oppimisympäristöön.
- Jos sinulla on jo tunnukset Oppimisympäristöön, pääset kirjautumaan sinne tästä: kirjaudu Oppimisympäristöön
Oppimiskokonaisuudet johdolle ja henkilöstöhallinnolle
Oppimisympäristö tehokäyttöön - Miten saada paras hyöty irti Kevan Oppimisympäristöstä organisaatiollesi
Työturvallisuus
Miten hyödynnät työhyvinvoinnissa Kevan digitaalisia palveluita
Kuinka hyödynnät tehokkaasti Avaintiedot-palvelua, Työhyvinvointikyselyä ja Oppimisympäristöä, ja käytät niistä saatua tietoja tehokkaasti organisaatiossanne? Oppimiskokonaisuuden avulla saat palveluista parhaan hyödyn.
Työkyvyttömyyslukujen tulkinta
Miten saada faktoihin perustuva kuva organisaatiosi työkykyjohtamisen tilasta? Oppimiskokonaisuus auttaa hahmottamaan, miten organisaatiosi työkyvyttömyysluvuista voi saada muodostettua oikein kohdennettuja kehitysideoita sekä konkreettisia kehitystoimenpiteitä. Materiaali on tehty hyödynnettäväksi Avaintiedot-palvelun kanssa, mutta monia ohjeita ja vinkkejä pystyy hyödyntämään myös ilman palvelun käyttöä. Materiaali on suunnattu henkilöstöhallinnolle.
Työhyvinvointikyselyn tuloksista toiminnan kehittämiseen
Toteutettiinko organisaatiossasi Kevan työhyvinvointikysely? Haluaisitko hyödyntää työhyvinvointikyselyn tuloksia, mutta et ole ihan varma, millä tavoin tulosten avulla voitaisiin kehittää tiimin toimintaa ja parantaa työhyvinvointia?
Kevan kokeneiden työhyvinvointiasiantuntijoiden suunnittelema video-ohjattu työpaja on vastaus tähän tarpeeseen. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta työpajan vetämisestä, riittää kun tutustut tämän oppimisalueen ohjeisiin ja materiaaleihin.
Kevan työhyvinvointikysely on verkkopalvelu, jolla työnantaja voi toteuttaa laadukkaan ja luotettavan työhyvinvointikyselyn itsenäisesti ja joustavasti oman aikataulun mukaisesti. Lisätietoja työhyvinvointikyselyistä löydät verkkosivuiltamme.
Työterveysyhteistyö
Työterveysyhteistyö-oppimiskokonaisuudesta saat perustiedot työterveysyhteistyön aloittamiseen ja kehittämiseen. Oppimiskokonaisuus sisältää myös Kevan ja Hanselin yhteistyössä tuottaman ohjekokonaisuuden työterveysyhteistyön kilpailuttamiseen. Materiaali on suunnattu erityisesti työterveysyhteistyötä käytännössä tekeville: esihenkilöille, HR:lle, työsuojelulle ja työterveyshuollolle. Sisällöt soveltuvat myös esimerkiksi perehdytysmateriaaliksi ja laaduntarkkailuun.
Työkykyjohtamisen toimintamallit
Oletko suunnittelemassa tai päivittämässä toimintamallia korvaavan työn järjestämiseen, mielenterveyden tukemiseen, aktiiviseen tukeen tai työuraohjaukseen? Oppimisalueelle ”Työkykyjohtamisen toimintamallit” on koottu esimerkkejä Kevan asiakasorganisaatioiden toimintamalleista, joita muut asiakkaamme voivat hyödyntää. Voit halutessasi ladata mallit käyttöösi pdf-tiedostoina.
Korvaava työ
HR:n uusi rooli - henkilöstöhallinnosta palvelutuotantoon
Miten HR:n muuttuva rooli näkyy työyhteisössä, ja mitä se vaatii henkilöstöhallinnon ammattilaisilta? Oppimiskokonaisuus auttaa kehittämään organisaation strategista henkilöstöjohtamista valikoitujen teemojen kautta. Sisällön on suunnitellut ja sen esittää kauppatieteiden tohtori Mikko Luoma, jolla on vuosikymmenien kokemus suomalaisesta henkilöstöjohtamisesta.
Strateginen työkykyjohtaminen
Strateginen työkykyjohtaminen -oppimiskokonaisuus täydentää muita työhyvinvointiin liittyviä teemoja. Opit hahmottamaan strategiseen työkykyjohtamiseen liittyvää kokonaisuutta. Materiaali on suunnattu johdolle strategisen suunnittelun tueksi.
Mitä kompleksisuusajattelu antaa johtamiselle?
Mitä kompleksisuusajattelu voi antaa johtamiselle, organisaation kehittämiselle ja työhyvinvoinnille? Tässä materiaalissa dosentti, KTT Mikko Luoma avaa henkilöstöjohtamisen taustalla olevia perinteisiä käsityksiä ja kuvaa, miten niitä voidaan kehittää kompleksisuusajattelun avulla. Mikko Luoma on toiminut kansainvälisissä konserneissa henkilöstöjohtajana, Johtamistaidon Opiston toimitusjohtajana sekä tutkijana Vaasan yliopistossa.
Oppimiskokonaisuudet esihenkilöille
Uudistumisen johtaminen ja hyvinvointi muutoksessa
Kuinka johtaa uudistumista, tukea työkykyä ja oppimista sekä turvata sujuva työ muutosten keskellä? Oppimisalueelta saat käyttöösi työkaluja ja jaettavia materiaaleja esihenkilötyön sekä henkilöstön hyvinvoinnin tueksi, osatyökykyisten tukemiseen organisaatiomuutoksessa sekä muutoskyvykkyyden vahvistamiseksi ja työuran jatkuvuuden varmistamiseksi.
Oheinen video ”Hyvinvointi organisaatiomuutoksessa” toimii hyvänä alustuksena sisäisiin keskusteluihin. Voit halutessasi jakaa videolinkin koko työyhteisön käyttöön. Kopioi linkki videoon https://vimeo.com/693982020
Kognitiivinen ergonomia
Kognitiivisella ergonomialla tarkoitetaan työn tekemisen tapoja ja työympäristöä, joilla vähennetään aivojen kuormitusta ja parannetaan työhyvinvointia ja työn sujumista. ”Kognitiivinen ergonomia” kokonaisuus on suunnattu esihenkilöille sekä työpajan muodossa tietotyötä tekeville tiimeille. Aihetta käsitellään neljän eri teeman kautta. Teemat ovat valikoituneet Kevan osarahoittaman, Uudenmaanliiton toteuttaman Kognitiivinen ergonomia työelämän kehittämishankkeen kautta. Oppimiskokonaisuus on myös tuotettu Kevan ja Uudenmaan liiton yhteistyönä.
Hybridityön johtaminen
Työkyvyn tuen perusteet – tue henkilöstösi työkykyä
Kuinka tukea henkilöstön työkykyä vaikuttavasti osana arkista työntekoa? Oppimiskokonaisuus tarjoaa lähiesihenkilön tehtävissä toimiville käytännön ohjeita ja työkaluja työkyvyn tukemiseen osana arkista johtamista, aktiivisen tuen toimintatapaan, ammatillisen kuntoutuksen tilanteisiin sekä myös haastavampien tilanteiden käsittelyyn ja mm. puheeksi ottamiseen.
Työuran ja osaamisen johtaminen
Oman hyvinvoinnin työkalut
Tässä oppimiskokonaisuudessa käydään läpi hyvinvoinnin kulmakiviä. Tarkoituksena on auttaa sinua huolehtimaan omasta hyvinvoinnistasi. Saat työkaluja stressinsäätelyyn, hyvään uneen, terveellisiin ruokailutottumuksiin, säännölliseen liikuntaan sekä hyvän työilmapiirin ylläpitämiseen. Oppimisalueen keskeiset materiaalit on tuottanut Lifeclass. Oppimisalueelta löydät myös kaksi Kevan ja Virkisterin yhdessä tuottamaa taukoliikuntavideota.
Masennus ja työuupumus
Masennus keskeyttää yhä useamman työuran. Mitä varhaisemmassa vaiheessa työntekijöiden psyykkiseen oireiluun puututaan, sitä todennäköisemmin ihminen pysyy työkykyisenä. Oppimiskokonaisuus auttaa sinua selvittämään masennuksen ja työuupumuksen syitä ja oireita sekä tukemaan työntekijän työssä jaksamista ja työhön paluuta. Oppimateriaalit on tuottanut Lifeclass.
Poikkeustilanteessa johtaminen
Tämän oppimisalueen tarkoitus on antaa käytännönläheistä tukea lähijohtamiseen poikkeustilanteesta selviämiseksi. Oppimiskokonaisuuden sisällöistä saat työkaluja työntekijän työkyvyn edistämiseen epävarmoina aikoina. Oppimiskokonaisuus sisältää myös moduulin oman hyvinvoinnin ylläpitämiseen.
Selvitä koronan vaikutuksia henkilöstösi hyvinvointiin
Onko koronaepidemia lisännyt työn kuormittavuutta? Voit selvittää koronan vaikutuksia henkilöstösi hyvinvointiin tätä tarkoitusta varten suunnitelluilla kysymyksillämme. Kysymysten laatimisessa on käytetty taustamateriaalina Kevan tutkimustietoa julkisen alan työhyvinvoinnista sekä Kevan työhyvinvointikyselyn tietoja.