Työeläkeindeksi

Kaikki maksussa olevat työeläkkeet tarkistetaan joka vuosi tammikuun alussa työeläkeindeksillä. Seuraavan vuoden työeläkeindeksi on tiedossa yleensä lokakuun loppupuolella.

Indeksikorotusta ei tarvitse hakea erikseen. Keva lisää sen eläkkeeseesi joka vuoden alussa automaattisesti.

Kun olet eläkkeellä, saat henkilökohtaisen tiedon seuraavan vuoden eläkkeesi määrästä vuosikirjeessä, jonka saat joulukuussa tai tammikuussa. Voit lukea vuosikirjeen Omat eläketietosi -palvelussa tai saat sen paperikirjeenä kotiisi.

Miten työeläkeindeksi määräytyy

Työeläkeindeksin vahvistaa sosiaali- ja terveysministeriö.

Työeläkeindeksi määräytyy palkka- ja hintatason vuotuisen muutoksen perusteella. Indeksiä laskettaessa palkkojen muutos vaikuttaa 20 prosenttia ja hintojen muutos 80 prosenttia.

Vuoden 2024 työeläkeindeksi

Vuoden 2024 työeläkeindeksi on 3037. Tämä tarkoittaa sitä, että vuoteen 2023 verrattuna työeläkkeet nousivat noin 5,7 prosenttia vuoden 2024 alusta.

Aiempien vuosien työeläkeindeksejä

Vuoden 2023 työeläkeindeksi oli 2874. Vuoteen 2022 verrattuna työeläkkeet nousivat noin 6,8 prosenttia.

Vuoden 2022 työeläkeindeksi oli 2691. Vuoteen 2021 verrattuna työeläkkeet nousivat noin 2,28 prosenttia.

Vuoden 2021 työeläkeindeksi oli 2631. Vuoteen 2020 verrattuna työeläkkeet nousivat noin 0,5 prosenttia.

Työkyvyttömyyseläkkeiden ansaintarajaa korotetaan palkkakertoimella

Voit työskennellä työkyvyttömyyseläkkeellä, kuntoutustuella, osatyökyvyttömyyseläkkeellä tai osakuntoutustuella ollessasi. Tällöin sinua koskevat ansaintarajat.

Henkilökohtaista ansaintarajaasi tarkistetaan aina vuoden alussa palkkakertoimella. Palkkakertoimen vahvistaa vuosittain sosiaali- ja terveysministeriö lokakuun loppuun mennessä.

Näet oman ajan tasalla olevan ansaintarajasi Omat eläketietosi -palvelussa tammikuun alussa.

Kaikki jo maksussa olevat työkyvyttömyyseläkkeet tarkistetaan sen sijaan joka vuosi tammikuun alussa työeläkeindeksillä, kuten sivun alussa on kerrottu.