Puheeksi ottaminen on yksi esihenkilön tärkeimpiä ja samalla haastavimpia tehtäviä arjen työkykyjohtamisessa. Uusi valmennusmateriaali tarjoaa työyhteisöille ja esihenkilöille työkaluja haastavien tilanteiden käsittelyyn ja työyhteisön luottamuksen lujittamiseen.
Kestävä työyhteisö rakentuu avoimuudelle, jonka avulla haasteisiin osataan tarttua riittävän ajoissa. Esihenkilön rooli on tärkeä, mutta hankalien asioiden puheeksi ottaminen ja avoimuuden vaaliminen kuuluu koko työyhteisölle.
Kevan Oppimisympäristöön on lisätty uusi Kestävä työyhteisö ja puheeksi ottamisen taito -valmennusmateriaali esihenkilön ja koko työyhteisön työkykyosaamisen kehittämiseksi.
Kevan Kestävää työelämää -hankkeessa kehitetty materiaali sisältää neljä moduulia:
- Työntekijän ennakoiva tuki
- Avoin keskustelukulttuuri työyhteisössä
- Puheeksi ottamisen taito
- Puheeksi ottamista tukeva yhteisö
Tutkitun tiedon ja käytännön työkalujen lisäksi valmennukseen kuuluu keskeisenä osana Kevan Oppimisympäristön oppisisältö, jota opiskellaan itsenäisesti ja yhdessä.
Löydät valmennusmateriaalin Oppimisympäristön oppimisalueelta 'Valmennusmateriaalit HR:lle'.
Lisäksi Oppimisympäristössä on hankkeessa tuotettuja keskustelutyökaluja työyhteisölle (oppimisalueella 'Keskustelutyökalut' osana kokonaisuutta 'Työpajat tiimeille esihenkilön vetämänä') sekä työvälineitä työhyvinvointikyselyn tehokkaaseen hyödyntämiseen (oppimialueella 'Valmennusmateriaalit HR:lle' osana kokonaisuutta 'Työkykyjohtamisen kehittäminen').
Kestävää työelämää -hankkeessa rakennetaan käytännön työkaluja, joilla esihenkilöt voivat kehittää osaamistaan työkykyjohtamisessa. Työkaluja on työstetty tiiviissä yhteistyössä ja vuoropuhelussa asiakkaidemme kanssa, heidän tarpeistaan käsin. Hanke on saanut valtionavustusta EU:n elpymis- ja palautumistukivälineestä rahoitettavasta Suomen kestävän kasvun ohjelmasta.
Kevan Oppimisympäristö on kaikille Kevan työnantaja-asiakkaille tarkoitettu maksuton, monipuolinen digitaalinen verkko-oppimisen alusta. Palvelun laadukkaat sisällöt on suunniteltu erityisesti esihenkilöiden ja henkilöstöhallinnon tarpeisiin – niin strategiseen työkykyjohtamiseen kuin organisaation työhyvinvoinnin kehittämiseen.