Eläkelaskuri käyttöön myös eläkkeen aikana työskenteleville

Eläkkeet Palvelut
Eläkkeet Palvelut

Omat eläketietosi -palveluun on avattu uusi eläkelaskuri, joka näyttää, kuinka paljon työn tekeminen eläkkeen aikana on kerryttänyt sinulle lisää eläkettä.

Voit nähdä Omat eläketietosi -palvelussa Eläkkeen rinnalla tehdyn työn eläkelaskurin, jos olet vanhuuseläkkeellä, työkyvyttömyyseläkkeellä tai osatyökyvyttömyyseläkkeellä. Lisäksi sinulla pitää olla eläkkeen rinnalla tehtyä työtä eli olet joko parhaillaan töissä tai eläkkeen aikainen työsuhteesi on päättynyt.

Laskurissa näytetään automaattisesti, mikä työeläkkeesi määrä tulee olemaan kokonaisuudessaan eläkkeen kertymisen yläikärajassa. Lisäksi voit arvioida itse eläkkeesi tulevaa määrää esimerkiksi muuttamalla eläkkeen alkamispäivää tai ansioitasi.

Jos olet osatyökyvyttömyyseläkkeellä tai työkyvyttömyyseläkkeellä, näet lisäksi ajankohdan, jolloin eläkkeesi muuttuu vanhuuseläkkeeksi sekä eläkkeesi määrän tänä ajankohtana.

Jos olet sotilas, sinulle ei näytetä kaikkia samoja tietoja kuin muille asiakkaille. Voit olla aina yhteydessä asiakasneuvontaamme.

Eläkkeen rinnalla tehdyn työn eläkelaskuri.png

Eläkkeen rinnalla tehdyn työn eläkelaskuri

Mitä uudesta eläkelaskurista ei näy

Uudella eläkelaskurilla et voi arvioida etukäteen kuinka paljon eläkettä kertyy, jos menisit eläkkeen aikana töihin. Uusi laskuri tulee näkyviin vasta sitten, kun aloitat eläkkeellä ollessasi uuden työsuhteen.

Tässä tapauksessa voit arvioida eläkkeen kertymistä itse yksinkertaisella prosenttilaskulla. Kun työskentelet eläkkeen aikana, siitä kertyy lisää eläkettä 1,5 % vuosiansioista, kunnes täytät eläkkeen kertymisen yläikärajan. Yläikäraja on 68, 69 tai 70 vuotta syntymävuotesi perusteella.

Muista hakea eläke

Jos olet eläkeaikana ansiotyössä, muistathan, että eläkkeen aikana tehdystä työstä kertynyttä eläkettä pitää aina hakea erikseen.

Lue ohjeet eläkkeen hakemiseen: Oletko työskennellyt eläkkeellä ollessasi?