Organisaatiomuutos on haaste työkyvylle

Palvelut Työkyky Hyvinvointialueet
Palvelut Työkyky Hyvinvointialueet

Organisaatiossa tapahtuvat muutokset vaikuttavat henkilöstön ja esihenkilöiden hyvinvointiin monin tavoin. Hyvällä varautumisella ja muutoskyvykkyyden vahvistamisella muutoksesta aiheutuvia työkyvyttömyysriskejä voidaan vähentää.

Oppimisympäristö-palvelun ”Organisaatiomuutos” oppimiskokonaisuus on suunniteltu esihenkilöiden ja henkilöstöhallinnon tarpeisiin. Monipuolisilla sisällöillä tuetaan työkykyä ja oppimista ja turvataan sujuva työ organisaatiomuutosten keskellä.

Oppimisalueella on materiaaleja sekä esihenkilötyön ja henkilöstön hyvinvoinnin tueksi, muutoskyvykkyyden vahvistamiseen että työuran jatkuvuuden varmistamiseksi. Sisällöt sopivat erityisesti hyvinvointialueiden valmistelutyöhön osallistuville muutoksen tueksi.

Hyvinvointi organisaatiomuutoksessa

Yksi oppimisalueen keskeisistä teemoista on muutoksen näkeminen mahdollisuutena positiiviseen kehitykseen. Video ”Hyvinvointi organisaatiomuutoksessa” toimii hyvänä alustuksena sisäisiin keskusteluihin. Voit halutessasi jakaa videolinkin koko työyhteisön käyttöön. Kopioi linkki videoon https://vimeo.com/693982020

Kompassi-työkirja oppaaksi työuran muutoksissa

Osaamisen kehittäminen läpi koko työuran vahvistaa työkykyä ja luo työhyvinvointia. Osaamisen tunnistaminen ja kehittäminen tukevat myös työelämän muutoksissa.

Kevan asiantuntijoiden laatima Kompassi-työkirja on nyt uudistettu. Työkirja auttaa hahmottamaan paitsi omia vahvuuksia ja kiinnostuksen kohteita, myös taitoja muutoksen kohtaamiseen.

Työkirja sisältyy ”Organisaatiomuutos” oppimisalueen materiaaleihin, mutta on ladattavissa ja vapaasti hyödynnettävissä myös alta.

Lataa Kompassi-työkirja käyttöösi tästä

Lataa Kompassi-työkirja käyttöösi tästä

Haluatko kehittää osaamistasi, tutustua omiin vahvuuksiisi ja edetä työurallasi oikeaan suuntaan? Kompassi-työkirjamme auttaa sinua.