Tietoa ja työkaluja nuorten työurien tukemiseen

Palvelut Työkyky
Palvelut Työkyky

Mitä tehdä, jotta nuorten kasvaneet mielenterveyshaasteet saataisiin laskemaan? Miten saada nuoret sitoutumaan ja viihtymään työssään ja miten tukea nuorten kykyä tehdä töitä tehokkaasti?

Vastaus kysymyksiin on onnistunut työurajohtaminen. Tarjoamme Oppimisympäristössä kaikille julkisen alan työnantajille maksutta tietoa ja työkaluja erityisesti nuorten ja uransa alkuvaiheessa olevien työntekijöiden työurien johtamiseen. Tietopaketin tarkoituksena on auttaa esihenkilöitä nuorten työntekijöiden työn tehokkuuden, työhön sitoutumisen ja työkyvyn tukemisessa.

Materiaalin taustalla nuorten haastatteluja ja Kevan tutkimustietoa

Monipuolisen materiaalin tausta-aineistona on käytetty muun muassa Kevan tutkimustietoa sekä nuorten työntekijöiden haastatteluja. Tekemämme selvityksen yhteydessä nuorilta selvitettiin mm. suhtautumista ja toiveita perehdytykseen, palautteen antamiseen, oppimisen tukemiseen, työn merkityksellisyyden huomioimiseen, työhön vaikuttamisen tukemiseen, työyhteisön ilmapiirin tukemiseen ja yksilöllisiin tarpeisiin vastaamiseen.

Nuorten työurajohtaminen -moduuli on osa Oppimisympäristön oppimiskokonaisuutta Työurajohtaminen.

Tutustu Oppimisympäristön monipuolisiin materiaaleihin

Oppimisympäristön on kaikkien työnantaja-asiakkaidemme käytettävissä oleva palvelu. Tarkemmat kuvaukset oppimiskokonaisuuksista ja ohjeet Oppimisympäristön käyttöönottoon ja hyödyntämiseen löydät palvelun verkkosivulta.